Phil - Ski og Golf

Den usynlige mannen

Dette innlegget forteller litt om Phil Atkinson, CEO for Hire og investor i Greenphones.
Hvordan vi tester og kvalitetssikrer telefonen din Leser Den usynlige mannen 5 minutter

Litt av et tittel kanskje på dette blogginnlegget, men det var bare et spontant valg for at jeg vil faktisk være mer synlig, særlig overfor dere som Greenphones kunder.

HVEM ER JEG?

Jeg heter Phil Atkinson, og jeg er mye bak kulissene til Greenphones AS. Jeg jobber også som rådgiver og investor Pharos Advisors. Pharos har stått bak Greenphones siden 2014 og jeg ble innleid i November 2019 som “CEO for Hire”. Jeg jobber i teamet sammen med de to gründerne Tor Ingvald Kilen og Tor Erik Håland.

"Vel, jeg er i en moden alder på 65! Klar å pensjonere meg? Neppe, det er alt for moro å jobbe med de to gründerne sammen.


Jeg er opprinnelig fra Australia (merker dere sikkert på skrivestilen min), men har bodd i Norge i snart 30 år. (ikke statsborger ennå, men jobber med det). Jeg har en partner (norsk fra Bamble), tre fine jenter og bor for tiden like utenfor Oslo. Jeg har en sterke interesse for alt som har med teknologi å gjøre og er en ivrig golfspiller på fritiden. Å ja, og jeg elsker å stå på ski (slalom), men ikke så veldig glad i langrenn dessverre.

Phil Atkinson in Melbourne
iPhone photos​​

HVA JOBBER JEG MED?

Min rolle med Greenphones har det enkle, men samtidig komplekse målet å bygge og utvikle selskapet. Jeg likte Greenphones-konseptet fra dag én og føler at selskapet har mye potensial til å vokse. Konkurransen er tøffe, men jeg føler at vi gjør fremgang steg for steg. Vi jobber med å legge til nye tjenester og produkter og har som mål å spare kundene penger, levere kvalitetsprodukter og bidra til å støtte den sirkulære økonomien. 


Jeg jobber også med å få nye forretningsrelasjoner/avtaler som kan tilføre verdi for kundenene våre. Som for eksempel, vi inngikk nylig et samarbeid med Plussmobil for å tilby rimelige mobilabonnementer. Vi har et samarbeid med Tillit som gir uovertruffen forsikringstilbud for din telefon. Jeg snakker også for tiden med en organisasjon som heter Milkywire  om hvordan vi kan donere midler til ulike miljøprosjekter.

HVA ER DET JEG LIKER MED GREENPHONES?

Først og fremst vil man alltid få utmerket service fra Tor Ingvald eller Tor Erik som jobber begge to på vår fysisk butikk i Tvedestrand. Etter å ha vært i bransjen i ti år, så har de mye kunnskap om mobiler, og jeg er stolt av den servicen de leverer. Men, det er panteløsningen deres som har fascinerte meg veldig.

Greenphones sin panteløsning er ikke bare bra for lommeboken, men bra for miljøet og den sirkulære økonomien.

Greenphones begynte å bygge på varelageret sitt ved å innføre en panteløsning på brukte mobiler der privatpersoner solgte mobilene sine til Greenphones.


I 2014 ble prosessen digitalisert ved hjelp av et enkelt registreringsskjema på nettet som førte til både en effektivisering og økning av antall mobiler pantet inn til selskapet.

I gjennomsnitt betaler Greenphones ut ca. 500.000 kr hver måned til privatmarkedet (150-200 mobiler) og alle innkommende mobiler kontrolleres grundig med Phonecheck (Les blogginnlegg om Phonecheck)

Våre mål med panteløsning er til å betale best i markedet og leverer en god service til markedet til å støtte den sirkulær økonomien. (Da er det er bare til å melde inn mobilen og får pengene utbetalt.)

Selv om det er ingen forpliktelse når man pante en mobil til samtidig kjøpe en mobil, vi hadde gjerne sett at flere hadde gjort det. Det er en ganske enkel prosess å kjøpe en mobil og pante mobilen samtidig.

EN LITEN OPPSUMMERING OG
ET 'lite' ØNSKE

Dagen min er aldri kjedelig, da jeg har mange hatter, som gjøre jobben både gøy og krevende. Jeg liker mine varierende roller veldig godt, men for å gi kundene våre en endå bedre produkt og kundereisen, så er vi nødt å ha flere på banen. Selv om kontoret mitt er i Oslo, har jeg daglig (noen ganger timevis) kontakt med teamet i Tvedestrand. Og, jeg er vanligvis der nede en gang i måneden på et par dager om gangen.


Greenphones er den eldste virksomheten i Norge innen bruktmobilbransjen. Tor Ingvald og Tor Erik jobber hardt, og jeg gjør så mye jeg kan for å bidra til selskapets utvikling og vekst.


Et lite ønske

Jeg skrev denne bloggen for å fortelle deg litt om meg, hvordan jeg liker min rolle og jobber sammen med de to gründerne til å bygge selskapet. Jeg setter veldig stor pris på all tilbakemelding om produktene, tjenestene eller nettsidene våre. Alt positivt eller negativt. Send meg gjerne en e-post og fortell meg hva vi kan gjøre for å levere bedre tjenester og produkter.


Dere kan nå meg på e-post phil.atkinson@greenphones.no, og jeg lover å svare på hver eneste e-post.

Auksjonsregler

Introduksjon

Hver auksjon varer i en begrenset periode. Produktsiden på hver mobil vil ha all viktig informasjon som starttid, sluttid, minimumsbud osv.

Produkter som er tilgjengelig for auksjon publiseres alltid på forhånd.

Registrering

For å delta i auksjonen må du en registrert konto hos oss. Du vil se kontosymbolet ved siden av handlekurvsymbolet øverst til høyre på forsiden https://greenphones.no eller klikk her for å logge på.

Hvis du ikke har en konto, må du opprette en konto. På innloggingssiden, klikk på lenken under LOGG INN knappen - Ny kunde? 'Opprett en konto' eller klikk her.

Når du har fylt ut informasjonen, vil du motta en e-post fra oss for å aktivere kontoen din. Etter at du har klikket på knappen for å aktivere kontoen, kommer du umiddelbart til hovedsiden.

Du er nå registrert og kan delta på auksjonen. Vær oppmerksom på at hvis du logger deg ut, slår av datamaskinen eller forlater datamaskinen, må du logge på igjen for å delta i auksjon.

Grunnleggende retningslinjer

Alle auksjoner har en minstepris. Alle bud som gis etter auksjonsstart må være høyere enn eller lik gitt start bud. Alle auksjoner har en startdato/tid og en sluttdato/tid. Budgivning tillates kun i dette tidsrommet. I alle auksjoner rangeres budene etter størrelse på bud beløpet og tidspunkt for innlagt bud. Alle auksjoner har en definert budøkning (budinkrement). Størrelsen på avgitt bud må alltid være minimum bud inkrementet større enn budet man byr over. Alle bud er juridisk bindende

Auksjonssiden

Siden viser alle de mobilene som er tilgjengelige eller aktive i en auksjon. Når en auksjon har startet vil du se budene ‘live’. På auksjonssiden vil du se status for hver mobil i auksjonen sammen med start-, sluttider, gjeldende bud etc.

Budgivningssiden

Fra auksjonssiden kan du gå inn i auksjonen for hver mobil ved å klikke på produktbildet.

Når du går inn på produktsiden i en auksjon vil du se:

• Navnet på produktet inkludert modell, lagring i GB og farge.
• Auksjonens stengetid og om du har lagt inn bud eller ikke.
• Gjeldende bud - er budet som for øyeblikket leder auksjonen
• Startpris er prisen auksjonen startet på.
• Starttid
• Slutttid
• Budboksen for å legge inn et bud med inkrementknapper opp/ned.

Når noen bud er lagt inn, vil du se budhistorikken under budboksen. Merk: du vil bare se ditt eget navn og aldri andre personer.

Budgivning

Bud kan legges inn med minimum økning på 100 kr. Du kan øke budet så mye du vil.

Vær oppmerksom på at hvis du legger inn et bud ved å klikke på knappen og deretter på knappen igjen, vil du øke ditt eget bud.

Hvis noen gir et høyere bud enn ditt, blir du informert om dette via e-post. Du kan da legge inn et nytt bud om du ønsker.

Du har vunnet!

Er du bud leder ved auksjonsslutt, har du vunnet budrunden. Du vil få e-post fra oss som bekrefter dette. Det er bare én vinner.

Betaling

Hvis du vinner en auksjon vil du motta en e-post for å fullføre kjøpet. Du får 30 minutter til å fullføre kjøpet. Hvis ikke, vil kunden på andre plass automatisk bli auksjonens vinner.

Andre betingelser

Som alle andre kjøp med Greenphones beholder du retten til å returnere varen innen 30 dager og har 2 års garanti.