Phil - Ski og Golf

Den usynlige mannen

Dette innlegget forteller litt om Phil Atkinson, CEO for Hire og investor i Greenphones.

Litt av et tittel kanskje på dette blogginnlegget, men det var bare et spontant valg for at jeg vil faktisk være mer synlig, særlig overfor dere som Greenphones kunder.

HVEM ER JEG?

Jeg heter Phil Atkinson, og jeg er mye bak kulissene til Greenphones AS. Jeg jobber også som rådgiver og investor Pharos Advisors. Pharos har stått bak Greenphones siden 2014 og jeg ble innleid i November 2019 som “CEO for Hire”. Jeg jobber i teamet sammen med de to gründerne Tor Ingvald Kilen og Tor Erik Håland.

"Vel, jeg er i en moden alder på 65! Klar å pensjonere meg? Neppe, det er alt for moro å jobbe med de to gründerne sammen.


Jeg er opprinnelig fra Australia (merker dere sikkert på skrivestilen min), men har bodd i Norge i snart 30 år. (ikke statsborger ennå, men jobber med det). Jeg har en partner (norsk fra Bamble), tre fine jenter og bor for tiden like utenfor Oslo. Jeg har en sterke interesse for alt som har med teknologi å gjøre og er en ivrig golfspiller på fritiden. Å ja, og jeg elsker å stå på ski (slalom), men ikke så veldig glad i langrenn dessverre.

Phil Atkinson in Melbourne
iPhone photos​​

HVA JOBBER JEG MED?

Min rolle med Greenphones har det enkle, men samtidig komplekse målet å bygge og utvikle selskapet. Jeg likte Greenphones-konseptet fra dag én og føler at selskapet har mye potensial til å vokse. Konkurransen er tøffe, men jeg føler at vi gjør fremgang steg for steg. Vi jobber med å legge til nye tjenester og produkter og har som mål å spare kundene penger, levere kvalitetsprodukter og bidra til å støtte den sirkulære økonomien. 


Jeg jobber også med å få nye forretningsrelasjoner/avtaler som kan tilføre verdi for kundenene våre. Som for eksempel, vi inngikk nylig et samarbeid med Plussmobil for å tilby rimelige mobilabonnementer. Vi har et samarbeid med Tillit som gir uovertruffen forsikringstilbud for din telefon. Jeg snakker også for tiden med en organisasjon som heter Milkywire  om hvordan vi kan donere midler til ulike miljøprosjekter.

HVA ER DET JEG LIKER MED GREENPHONES?

Først og fremst vil man alltid få utmerket service fra Tor Ingvald eller Tor Erik som jobber begge to på vår fysisk butikk i Tvedestrand. Etter å ha vært i bransjen i ti år, så har de mye kunnskap om mobiler, og jeg er stolt av den servicen de leverer. Men, det er panteløsningen deres som har fascinerte meg veldig.

Greenphones sin panteløsning er ikke bare bra for lommeboken, men bra for miljøet og den sirkulære økonomien.

Greenphones begynte å bygge på varelageret sitt ved å innføre en panteløsning på brukte mobiler der privatpersoner solgte mobilene sine til Greenphones.


I 2014 ble prosessen digitalisert ved hjelp av et enkelt registreringsskjema på nettet som førte til både en effektivisering og økning av antall mobiler pantet inn til selskapet.

I gjennomsnitt betaler Greenphones ut ca. 500.000 kr hver måned til privatmarkedet (150-200 mobiler) og alle innkommende mobiler kontrolleres grundig med Phonecheck (Les blogginnlegg om Phonecheck)

Våre mål med panteløsning er til å betale best i markedet og leverer en god service til markedet til å støtte den sirkulær økonomien. (Da er det er bare til å melde inn mobilen og får pengene utbetalt.)

Selv om det er ingen forpliktelse når man pante en mobil til samtidig kjøpe en mobil, vi hadde gjerne sett at flere hadde gjort det. Det er en ganske enkel prosess å kjøpe en mobil og pante mobilen samtidig.

EN LITEN OPPSUMMERING OG
ET 'lite' ØNSKE

Dagen min er aldri kjedelig, da jeg har mange hatter, som gjøre jobben både gøy og krevende. Jeg liker mine varierende roller veldig godt, men for å gi kundene våre en endå bedre produkt og kundereisen, så er vi nødt å ha flere på banen. Selv om kontoret mitt er i Oslo, har jeg daglig (noen ganger timevis) kontakt med teamet i Tvedestrand. Og, jeg er vanligvis der nede en gang i måneden på et par dager om gangen.


Greenphones er den eldste virksomheten i Norge innen bruktmobilbransjen. Tor Ingvald og Tor Erik jobber hardt, og jeg gjør så mye jeg kan for å bidra til selskapets utvikling og vekst.


Et lite ønske

Jeg skrev denne bloggen for å fortelle deg litt om meg, hvordan jeg liker min rolle og jobber sammen med de to gründerne til å bygge selskapet. Jeg setter veldig stor pris på all tilbakemelding om produktene, tjenestene eller nettsidene våre. Alt positivt eller negativt. Send meg gjerne en e-post og fortell meg hva vi kan gjøre for å levere bedre tjenester og produkter.


Dere kan nå meg på e-post phil.atkinson@greenphones.no, og jeg lover å svare på hver eneste e-post.