Slik var din smarttelefon i 2012

Slik var din smarttelefon i 2012

For ti år siden var mobilen din utrolig dårlig - og du visste det ikke en gang….  Vi har fulgt utviklingen i 10 år - her mimrer vi litt om iPhone 5 og LG Nexus. 

Bildetekst: Den gang da - her er et bilde fra da vi nylig hadde startet opp Green Phones.  

Greenphones ble grunnlagt Tvedestrand i 2012 av Tor Erik Håland og Tor Ingvald Kilen.

Ideen var, da som nå, å kjøpe brukte mobiler, reparere de og selge de. Vi hadde en sterk interesse for gjenbruk av mobiltelefoner, og så muligheten for å starte en bedrift som kunne bidra positivt, både i nærmiljøet og på miljø og bærekraft. 

I løpet av de 10 årene har vi hatt tusenvis av fornøyde kunder som har kjøpt eller pantet mobiler hos oss. På kundelisten står både private og bedrifter, som banker, universiteter og kommuner. Selv om vi vokser har det vært viktig å ivareta god og personlig kundeservice. 

En del av den kundeservicen er vår interesse for utviklingen på feltet. Vi er genuint interessert i alle de nye komponentene, kretsene, kameraene og hvordan vi kan arbeide med å få gamle mobiler til å bli minst like gode som nye. 

Små supercomputere - da og nå. 

Utviklingen går så fort at det kan være vanskelig å følge med.  Det er lett å glemme at smarttelefoner og nettbrett nærmest var sci-fi i 2012.

I 2012 hadde under halvparten av verdens befolkning smarttelefon - i dag er det tallet 80 %. 

Og i Norge har nesten alle tilgang på smartphone i 2020: 96 % ifølge SSB.

I 2012 ble det solgt 680 millioner enheter. 

I 2020 var det tallet nær doblet - 1379 millioner telefoner ble solgt. 

Har du en telefon du ikke bruker? Selg den til oss - vi gir deg markedets beste pris. Les mer her. 

Toppmodellene fra 2012 

Og de små supercomputerne våre har fått en helt annen ytelse og kraft enn for 10 år siden. 

Her er en liste over de mest populære smarttelefonene fra 2012: 

  • Apple iPhone 4S
  • Samsung Galaxy S III
  • Motorola Droid Razr Maxx HD
  • HTC One X+
  • Nokia Lumia 920
  • Google/LG Nexus

Føler du deg gammel nå?

GreenPhone-grunnleggeren Tor Ingvald forteller om telefonen han brukte i 2012: 

Jeg hadde en Apple iPhone 4. Den gangen var det en kjempetelefon, som føltes ganske eksklusiv med glass bak og metallkanten rundt. Men jeg fant ut at det var dyrt å få fikset dette. Og så skjønte jeg at det ikke bare var jeg som knuste disse telefonene, og så at telefonene ble dyrere og dyrere å kjøpe nye - så da fant jeg og Tor Erik på å starte GreenPhones. 

Jeg husker at den iPhonen jeg hadde da hadde et veldig godt kamera - den gangen - og var den første med blitz. Det var også mulighet for å kjøre flere apper i bakgrunnen! I dag ville den vært vanskelig å bruke, hvis du skulle mer enn å ringe og sende melding. Apper som bank, sosiale medier og så videre, som man bruker flere ganger om dagen i dag ville ikke fungert på grunn av sikkerheten. 

Ler mer om GreenPhones

Auksjonsregler

Introduksjon

Hver auksjon varer i en begrenset periode. Produktsiden på hver mobil vil ha all viktig informasjon som starttid, sluttid, minimumsbud osv.

Produkter som er tilgjengelig for auksjon publiseres alltid på forhånd.

Registrering

For å delta i auksjonen må du en registrert konto hos oss. Du vil se kontosymbolet ved siden av handlekurvsymbolet øverst til høyre på forsiden https://greenphones.no eller klikk her for å logge på.

Hvis du ikke har en konto, må du opprette en konto. På innloggingssiden, klikk på lenken under LOGG INN knappen - Ny kunde? 'Opprett en konto' eller klikk her.

Når du har fylt ut informasjonen, vil du motta en e-post fra oss for å aktivere kontoen din. Etter at du har klikket på knappen for å aktivere kontoen, kommer du umiddelbart til hovedsiden.

Du er nå registrert og kan delta på auksjonen. Vær oppmerksom på at hvis du logger deg ut, slår av datamaskinen eller forlater datamaskinen, må du logge på igjen for å delta i auksjon.

Grunnleggende retningslinjer

Alle auksjoner har en minstepris. Alle bud som gis etter auksjonsstart må være høyere enn eller lik gitt start bud. Alle auksjoner har en startdato/tid og en sluttdato/tid. Budgivning tillates kun i dette tidsrommet. I alle auksjoner rangeres budene etter størrelse på bud beløpet og tidspunkt for innlagt bud. Alle auksjoner har en definert budøkning (budinkrement). Størrelsen på avgitt bud må alltid være minimum bud inkrementet større enn budet man byr over. Alle bud er juridisk bindende

Auksjonssiden

Siden viser alle de mobilene som er tilgjengelige eller aktive i en auksjon. Når en auksjon har startet vil du se budene ‘live’. På auksjonssiden vil du se status for hver mobil i auksjonen sammen med start-, sluttider, gjeldende bud etc.

Budgivningssiden

Fra auksjonssiden kan du gå inn i auksjonen for hver mobil ved å klikke på produktbildet.

Når du går inn på produktsiden i en auksjon vil du se:

• Navnet på produktet inkludert modell, lagring i GB og farge.
• Auksjonens stengetid og om du har lagt inn bud eller ikke.
• Gjeldende bud - er budet som for øyeblikket leder auksjonen
• Startpris er prisen auksjonen startet på.
• Starttid
• Slutttid
• Budboksen for å legge inn et bud med inkrementknapper opp/ned.

Når noen bud er lagt inn, vil du se budhistorikken under budboksen. Merk: du vil bare se ditt eget navn og aldri andre personer.

Budgivning

Bud kan legges inn med minimum økning på 100 kr. Du kan øke budet så mye du vil.

Vær oppmerksom på at hvis du legger inn et bud ved å klikke på knappen og deretter på knappen igjen, vil du øke ditt eget bud.

Hvis noen gir et høyere bud enn ditt, blir du informert om dette via e-post. Du kan da legge inn et nytt bud om du ønsker.

Du har vunnet!

Er du bud leder ved auksjonsslutt, har du vunnet budrunden. Du vil få e-post fra oss som bekrefter dette. Det er bare én vinner.

Betaling

Hvis du vinner en auksjon vil du motta en e-post for å fullføre kjøpet. Du får 30 minutter til å fullføre kjøpet. Hvis ikke, vil kunden på andre plass automatisk bli auksjonens vinner.

Andre betingelser

Som alle andre kjøp med Greenphones beholder du retten til å returnere varen innen 30 dager og har 2 års garanti.