Slik var din smarttelefon i 2012

Slik var din smarttelefon i 2012

For ti år siden var mobilen din utrolig dårlig - og du visste det ikke en gang….  Vi har fulgt utviklingen i 10 år - her mimrer vi litt om iPhone 5 og LG Nexus. 

Bildetekst: Den gang da - her er et bilde fra da vi nylig hadde startet opp Green Phones.  

Greenphones ble grunnlagt Tvedestrand i 2012 av Tor Erik Håland og Tor Ingvald Kilen.

Ideen var, da som nå, å kjøpe brukte mobiler, reparere de og selge de. Vi hadde en sterk interesse for gjenbruk av mobiltelefoner, og så muligheten for å starte en bedrift som kunne bidra positivt, både i nærmiljøet og på miljø og bærekraft. 

I løpet av de 10 årene har vi hatt tusenvis av fornøyde kunder som har kjøpt eller pantet mobiler hos oss. På kundelisten står både private og bedrifter, som banker, universiteter og kommuner. Selv om vi vokser har det vært viktig å ivareta god og personlig kundeservice. 

En del av den kundeservicen er vår interesse for utviklingen på feltet. Vi er genuint interessert i alle de nye komponentene, kretsene, kameraene og hvordan vi kan arbeide med å få gamle mobiler til å bli minst like gode som nye. 

Små supercomputere - da og nå. 

Utviklingen går så fort at det kan være vanskelig å følge med.  Det er lett å glemme at smarttelefoner og nettbrett nærmest var sci-fi i 2012.

I 2012 hadde under halvparten av verdens befolkning smarttelefon - i dag er det tallet 80 %. 

Og i Norge har nesten alle tilgang på smartphone i 2020: 96 % ifølge SSB.

I 2012 ble det solgt 680 millioner enheter. 

I 2020 var det tallet nær doblet - 1379 millioner telefoner ble solgt. 

Har du en telefon du ikke bruker? Selg den til oss - vi gir deg markedets beste pris. Les mer her. 

Toppmodellene fra 2012 

Og de små supercomputerne våre har fått en helt annen ytelse og kraft enn for 10 år siden. 

Her er en liste over de mest populære smarttelefonene fra 2012: 

  • Apple iPhone 4S
  • Samsung Galaxy S III
  • Motorola Droid Razr Maxx HD
  • HTC One X+
  • Nokia Lumia 920
  • Google/LG Nexus

Føler du deg gammel nå?

GreenPhone-grunnleggeren Tor Ingvald forteller om telefonen han brukte i 2012: 

Jeg hadde en Apple iPhone 4. Den gangen var det en kjempetelefon, som føltes ganske eksklusiv med glass bak og metallkanten rundt. Men jeg fant ut at det var dyrt å få fikset dette. Og så skjønte jeg at det ikke bare var jeg som knuste disse telefonene, og så at telefonene ble dyrere og dyrere å kjøpe nye - så da fant jeg og Tor Erik på å starte GreenPhones. 

Jeg husker at den iPhonen jeg hadde da hadde et veldig godt kamera - den gangen - og var den første med blitz. Det var også mulighet for å kjøre flere apper i bakgrunnen! I dag ville den vært vanskelig å bruke, hvis du skulle mer enn å ringe og sende melding. Apper som bank, sosiale medier og så videre, som man bruker flere ganger om dagen i dag ville ikke fungert på grunn av sikkerheten. 

Les mer om GreenPhones