Om Oss

Miljø, kvalitet og service i fokus

Greenphones ble grunnlagt Tvedestrand i 2012 av Tor Erik Håland og Tor Ingvald Kilen.

Med et sterkt fokus på miljø og bærekraft, ble interessen for gjenbruk av mobiler utgangspunktet for selskapet – som i løpet av årene som fulgte har vokst frem som en av Norges fremste aktører på markedet. Greenphones er fortsatt lokalisert i Tvedestrand, med eget lager, sikkerhetsrom og utsalgssted.

I tillegg har Greenphones en døgnåpen nettbutikk med rask levering, fleksible betalinger og chat-støtte. Vi tar sikte på å tilby en ende-til-ende-løsning som har et klart fokus på å beskytte miljøet. og samtidig spare kunden penger uten å ofre kvalitet og service.

Mobilpant

En viktig del av vårt forretningsområde er mobilpant. Vi kjøper opp brukte mobiltelefoner, som blir nøye kvalitetssjekket, reparert og klargjort for nytt liv. Mobilene blir solgt via vår nettbutikk til privatkunder og bedriftsmarkedet.

Vi i Greenphones tar datasikkerhet på høyeste alvor.

Derfor bruker vi Blancco, en av verdens ledende applikasjoner som sikkert sletter alle data, slik at du kan være trygg på at mobilen du panter blir håndtert riktig.

Innovasjon Norge har bidratt med finansiering til Greenphones fordi de har et konsept som kan være et av mange tiltak for å bidra til en bærekraftig og sirkulær økonomi.

- Innovasjon Norge

Ansatte og kunder

Greenphones har i flere år samarbeidet med NAV og som Durapart. Durapart er et kommunalt/fylkeskommunalt selskap som bidrar til at personer som står utenfor arbeidslivet kommer i arbeid.

Greenphones har betjenter både det private og bedriftsmarkedet. Vi har hatt ca. 20.000 kunder som har kjøpt fra oss eller pantet mobiler hos oss. Våre bedriftskunder inkluderer banker, universiteter, kommuner og lokale selskaper.

Fra Syria til Tvedestrand

Kinan (34) fra Syria jobbet med mobiltelefoner i hjemlandet sitt også, og er veldig glad i jobben sin hos GreenPhones.

- Jeg kom til Vegårshei som flyktning, og fikk først norskkurs, før jeg fikk arbeidspraksis hos GreenPhones. Nå er jeg ansatt og jeg trives veldig godt, sier han fornøyd

Kinan har flyttet også, og bor nå i en leilighet i samme bygg som butikken. Nå er det kort vei til jobben han er så glad i, hvor han reparerer mobiltelefoner.

- Jeg liker best å lodde, og jeg liker å fikle med så små deler at jeg må bruke mikroskopet, smiler han.