Battery

iPhone-batterier forklart: Bør du virkelig betale mer for høyere batterikapasitet?

Denne artikkelen forklarer forskjellen mellom batterihelse, kapasitet og sykluser for iPhone, og avdekker vanlige misforståelser om batterier. Mange forhandlere priser telefoner basert på batteri-helse/prosent, men for den gjennomsnittlige brukeren er det kanskje ikke verdt å betale mer for en telefon med 100% batteri. Et batteri med 80-85% kapasitet kan være like godt i daglig bruk, og forskjellen i skjermtid er ofte minimal. Artikkelen gir også tips til hvordan du kan forstå om du faktisk trenger en høyere batterikapasitet.
Smart og Økonomisk: Bytt Inn Gamle Mobiler og Spar Stort! Leser iPhone-batterier forklart: Bør du virkelig betale mer for høyere batterikapasitet? 4 minutter

Det er ingen hemmelighet at det er mye forvirring i markedet når det gjelder iPhone-batterier —begreper som “batterihelse,” “kapasitet,” og “sykluser” kastes rundt uten mye forklaring. For å gjøre det enda mer komplisert, priser noen forhandlere telefoner basert på batterihelseprosenter som 80%, 85%, 90%, 95%, og den gylne 100%, som høres flott ut, men kommer med en høyere pris.


Men hva betyr egentlig alt dette for deg, som en gjennomsnittlig bruker? Bør du betale ekstra for høyere batterikapasitet , eller er en iPhone med 85% kapasitet like god ? La oss bryte det ned.

Hva er iPhone-batterihelse?

Tenk på batteriet på iPhone som en kaffekopp . Når du først får det, holder koppen fullstendig 100% —all ladingen du trenger for å komme deg gjennom dagen. Men over tid, når du bruker telefonen ( tar slurker av kaffen ), begynner koppen å krympe. Det er det som skjer med batterihelse : det slites naturlig ut over tid.


Et batteri med 100% er som den ferske, fulle koppen, mens et batteri med 80% er som en halvfull kopp som fortsatt fungerer fint, men som kanskje trenger en påfylling litt tidligere.

Batterisykluser vs. Batterikapasitet: Hva er forskjellen?

Et av de mest misforståtte konseptene er forskjellen mellom batterisykluser og batterikapasitet (batterihelse).


Batterisykluser : Tenk på dette som en teller som viser hvor mange ganger du har brukt opp en full lading. Hver gang batteriet går fra 100% til 0%, telles det som én syklus. iPhone-batteriet ditt er designet for å tåle rundt 500 sykluser før kapasiteten begynner å krympe til 80%. Men ikke bekymre deg— sykluser skjer ikke hver dag! Selv om du bruker halvparten av batteriet én dag og resten dagen etter, teller det fortsatt bare som én syklus.


Batterikapasitet : Dette er batteriets "drivstoffmåler." Når iPhonen din er ny, er batterikapasiteten på 100%, noe som betyr at det holder full lading. Men over tid, når du går gjennom disse syklusene, vil kapasiteten reduseres . Et batteri på 85% fungerer fortsatt fint, men det varer bare ikke like lenge som det pleide å gjøre.

Bør du betale mer for høyere batterihelse?

La oss komme til det virkelige spørsmålet: Er det verdt å betale ekstra for høyere batterihelse?


Sannheten er at forhandlere ofte priser telefoner basert på batterihelse , og krever mer for telefoner med 90%, 95%, eller 100% kapasitet. Men med mindre du er en superbruker som tømmer batteriet hver dag, er forskjellen mellom en telefon med 85% batterihelse og en med 95% vanligvis bare et par timer med skjermtid.

For de fleste vil det å kjøpe en telefon med 85% eller 90% batterihelse være like bra som en med 100% , uten den høye prislappen. Dessuten, hvis batterihelse noen gang synker for mye, kan du alltid bytte batteriet senere for langt mindre enn kostnaden for en telefon med 100% batteri.

Ikke la deg lure av batterimyter!

  1. Myte : “Hvis batterihelse synker under 80%, er telefonen ubrukelig.”
    Fakta : Selv med 80% fungerer telefonen fortsatt perfekt. Den må kanskje lades oftere , men den er langt fra død.

  2. Myte : “Å la telefonen stå til lading over natten dreper batteriet.”
    Fakta : Moderne iPhones er smarte nok til å stoppe ladingen ved 100%, så du kan la den stå til lading uten bekymring.

  3. Myte : “Å lukke apper hele tiden sparer batteri.”
    Fakta : Det bruker faktisk mer strøm å åpne apper på nytt enn å la dem stå i bakgrunnen. La dem hvile—de skader ikke batteriet.

Poenget: Hva betyr dette for deg?

Hvis du vurderer å kjøpe en brukt iPhone , ikke stress for mye over om batterihelse er 85% eller 100% . For den gjennomsnittlige brukeren vil ikke forskjellen påvirke den daglige bruken nok til å rettferdiggjøre den høye prisen. Ja, et 100% batteri gir deg kanskje skryterettigheter , men et batteri på 85% gir deg fortsatt nok strøm til å komme deg gjennom dagen.

Batterier svekkes over tid —det er bare et faktum i livet. Men så lenge telefonen dekker dine behov, spiller ikke prosentandelen så stor rolle som du kanskje tror. Spar pengene dine , nyt telefonen din, og vit at du alltid kan bytte batteriet senere hvis det blir nødvendig.